Nasz katalog (PDF - 24MB):

PPUH SOREL Sp. z o.o.
43-225 Wola, ul. Kopalniana 2
tel. 32 449 19 00 do 04
adres e-mail:
zamowienia@hurtownia-sorel.pl
Dania gotowe obiadowe
Kasza gryczana z pieczonymi warzywami 120G
Foods by Ann
Kompozycja suszonych, liofilizowanych pieczonych warzyw i curry w towarzystwie kaszy gryczanej.
Zastosowanie: Znakomita jako składnik zup, dań jednogarnkowych oraz dodatek do obiadów.
Sposób użycia: wsyp kaszę do 500 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Gotuj 15 minut do zagotowania.
Składniki: kasza gryczana prażona, pieczony suszony pomidor, suszony koncentrat pomidora, pieczona suszona marchew, sól, curry (kminek, kurkuma, kolendra, kozieradka, papryka chilli, imbir, czosnek, czarny pieprz mielony), suszony szpinak, bazylia, oregano, imbir, cząber, pieprz Cayenne, majeranek.
Quinoa komosa ryżowa z curry 120G - Foods by Ann
Kompozycja komosy ryżowej z suszonymi warzywami i owocami oraz curry.
Zastosowanie: Znakomita jako składnik zup, dań jednogarnkowych oraz dodatek do obiadów.
Sposób użycia: wsyp kaszę do 500 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Gotuj 15 minut do zagotowania.
Składniki: komosa ryżowa, cukier kokosowy, suszony koncentrat pomidora, sól, suszony zagęszczony sok z ananasa, suszony ananas, suszona brzoskwinia, suszona papryka czerwona, suszona marchew, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, suszony hydrolizat białkowy (soja), suszony ocet winno-owocowy (ocet winny jabłkowy, ocet spirytusowy), suszona cebula czerwona, suszony sok z cebuli, imbir, suszony zagęszczony sok z buraka, kolendra, suszony sok z czosnku, curry (kminek, kurkuma, kolendra, kozieradka, papryka chilli, imbir, czosnek, czarny pieprz mielony), suszony ekstrakt pieprzu czarnego
Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne - Melvit
Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek 4x100g
Odkryj nowy Trendy Lunch! To absolutna nowość na rynku, mieszanka pysznego mhammasu, suszonych grzybów leśnych, aromatycznego tymianku, i zielonego groszku. Mieszanka jest w 100 % naturalna, dedykowana wszystkim osobom, które chcą się zdrowo odżywiać.
Mhammas (kuskus perłowy), który wykorzystano w mieszance to forma makaronu otrzymywanego z pszenicy durum. Jest ceniony przez osoby aktywne fizycznie i wegetarian, ze względu na obecność wartościowego białka. Odznacza się wysoką zawartością żelaza, fosforu i wapnia.
Kolejny skałdnik Trendy Lunchu to groszek zielony, który zawiera spore ilości białka, działa odkwaszająco, jest bogaty w witaminę K, która jest niezwykle ważna w procesie wchłaniania wapnia. Groszek jest źródłem beta-karotenu, witaminy C, D i witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego.
Grzyby leśne zawierają dużo błonnika, który zapewnia uczucie sytości i sprawne trawienie. Wspierają system odpornościowy dzięki zawartości antyutleniaczy.
Mieszanka została wzbogacona o tymianek, który jest bogaty w witaminy A, C, i K, oraz minerały takie jak potas, wapń, magnez i żelazo.
Trendy Lunch to oryginalny i smaczny posiłek, który można przygotować w 15 min. Ugotowaną saszetkę wystarczy wymieszać z przyprawami i pożywny obiad gotowy! Tak przygotowaną mieszankę można zabrać do pracy, szkoły i zjeść jako lunch w ciągu dnia. Trendy Lunch równie dobrze sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, farszów, dań jednogarnkowych.
Trendy Lunch pęczak, bulgur, soczewica - Melvit
Trendy Lunch pęczak, bulgur, soczewica zielona 4 x 100 g
Trendy Lunch z pęczakiem, bulgurem i zieloną soczewicą to niecodzienne połączenie ziaren, które stanowi doskonałe uzupełnienie diety.
Soczewica zielona występująca w mieszance zawiera dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jest także bardzo bogatym źródłem ważnego dla serca potasu oraz potrzebnego w ciąży - kwasu foliowego.
Kolejny składnik Trendy Lunchu to kasza bulgur, która jest pożywna i z powodzeniem może zastępować ryż, ziemniaki lub makaron. Indeks glikemiczny bulguru wynosi 46, dlatego może być spożywany przez osoby chore na cukrzycę.
Pęczak również został dodany do mieszanki, ponieważ zawiera cenne dla organizmu wartości odżywcze.
Jęczmień z którego powstaje kasza pęczak jest źródłem niacyny, która odpowiada za regulację poziomu cholesterolu we krwi, ponadto zawiera błonnik, który wspomaga procesy trawienne.
Trendy Lunch to świetny pomysł na oryginalny i szybki posiłek. Po ugotowaniu wystarczy dodać ulubione przyprawy, tak przygotowaną mieszankę można zabrać do pracy, szkoły i zjeść jako lunch w ciągu dnia. Oczywiście Trendy Lunch doskonale sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, dań mięsnych lub rybnych, kotletów, farszów.
Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory - Melvit
Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory 4 x 100 g
Trendy Lunch z orkiszem, makaronem vermicelli i suszonymi pomidorami to kolejny nowy produkt, który łączy w sobie trzy wysokowartościowe składniki łatwo przyswajalne przez organizm.
Orkisz występujący w mieszance zawiera białko, które sprzyja dobremu trawieniu, pomaga osobom mającym problemy z układem pokarmowym i na długo zapewnia uczucie sytości.
Makaron Vermicelli to kolejny składnik Trendy Lunchu uzyskiwany jest z pszenicy durum zawiera luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.
Smak mieszanki został wzbogacony pomidorami suszonymi na słońcu, które zawierają duże ilości witaminy C, magnezu i potasu.
Pomidory mają właściwości silnie przeciwutleniające przez co zapobiegają tworzeniu się komórek rakowych.
Trendy Lunch to świetny pomysł na oryginalny i szybki posiłek.
Po ugotowaniu wystarczy dodać ulubione przyprawy, tak przygotowaną mieszankę można zabrać do pracy, szkoły i zjeść jako lunch w ciągu dnia. Oczywiście Trendy Lunch doskonale sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, dań mięsnych lub rybnych, kotletów, farszów.
Zupa GRZYBOWA Z KASZĄ PERŁOWĄ 80g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
kasza jęczmienna perłowa (min. 50%), warzywa suszone 19% (marchew, cebula, czosnek, pasternak, por, natka pietruszki, seler, lubczyk), grzyby suszone 8% (pieczarki, grzyby leśne), sól, mąka ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oliwy i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Rady Babci Zosi:
Zupę grzybową lubię podawać ze śmietaną. Często doprawiam ją świeżo zmielonym pieprzem dla zaostrzenia smaku.
Zupa CEBULOWA 65g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
cebula suszona (min. 45%), bułka pszenna tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), sól, warzywa suszone 9% (pasternak, seler, czosnek, natka pietruszki), ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny, kminek, tymianek.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oliwy i gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Proponuję podawać zmiksowaną, z dodatkiem śmietanki.
Zupa KAPUŚNIAK 60g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
kapusta suszona (min. 40%), warzywa suszone 15% (marchew, cebula, seler), kwas mlekowy (kwas), mąka ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, majeranek, kminek, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszaj, gotuj przez 20 minut od zawrzenia. Następnie mieszankę z przyprawami rozprowadź w 250 ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Proponuję podawać z chlebem lub z ziemniakami.
Zupa KOPERKOWA 90g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
ryż, mleko odtłuszczone w proszku, mąka ziemniaczana, sól, koperek suszony (4%), ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone 2% (marchew, pasternak, por, lubczyk, natka selera), suszony koncentrat cytryny, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu. Dopraw do smaku i podawaj.
Zupa Z SOCZEWICY 100g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
soczewica czerwona (min. 35%), warzywa suszone 15% (marchew, pomidor, cebula, czosnek, natka pietruszki), zacierka (mąka pszenna, jaja), kasza manna, mleko w proszku odtłuszczone, sól, mieszanka przypraw typu curry (sól, kurkuma, kozieradka, kolendra, czosnek, kmin rzymski, gorczyca, cynamon - 4,1 %, imbir - 2,5%, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili, anyż).
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Babci Zosia poleca nowy sposób podania:
Ugotowaną i ostudzoną zupę z soczewicy zmiksuj na gładki krem, po podgrzaniu podaj z przyrumienionymi grzankami.
Zupa POMIDOROWA Z RYŻEM 95g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
ryż biały (min. 40%), pomidor suszony (min. 25%), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, mąka ziemniaczana, natka pietruszki suszona, lubczyk suszony.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Zupa ŻUREK 75g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
warzywa suszone 45% (ziemniak, marchew, cebula, czosnek), mąka żytnia (min. 12%), mleko w proszku, kwas mlekowy (kwas), sól, ekstrakt drożdżowy, majeranek, ziele angielskie, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki z warzywami wsypać do 750 ml (3 szklanki) zimnej wody, dodać 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszać i gotować przez 15 minut. Następnie mieszankę z przyprawami dokładnie wymieszać w 250 ml (1 szklanka) zimnej wody i wlać do zupy. Gotować jeszcze 10 minut, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Zupa GROCHOWA 105g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
warzywa suszone 32% (ziemniak, marchew, cebula, czosnek), groch płatki (min. 30%), mąka grochowa (min. 25%), sól, majeranek, ziele angielskie, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować co najmniej 25 minut na bardzo małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Zupa PIECZARKOWA 65g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
makaron z pszenicy durum, kasza manna, warzywa suszone 17% (marchew, cebula, czosnek, natka pietruszki), pieczarka suszona (min. 8%), sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Zupa KRUPNIK 95g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
kasza jęczmienna (min. 45%), warzywa suszone 37% (ziemniak, marchew, cebula, pasternak, seler, czosnek, natka pietruszki, lubczyk), mleko w proszku odtłuszczone, sól, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
Zupa BARSZCZ UKRAIŃSKI 75g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
warzywa suszone 58% (burak, ziemniak, pomidor, kapusta, marchew, cebula, seler, koperek), soczewica zielona (min. 25%), sól, cukier, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszaj, gotuj przez 20 minut od zawrzenia. Mieszankę z przyprawami dodaj do zupy pod koniec gotowania. Gotuj jeszcze około 5 minut, czasem mieszając. Dopraw do smaku i podawaj.
Zupa BOTWINKA 50g - SYS
Jedno opakowanie to aż 1 litr zupy! Odpowiednia dla wegetarian!
Składniki:
warzywa suszone 58% (burak, szczypior, koperek), cukier, sól, botwinka suszona (min. 5%), suszony koncentrat cytryny.
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku i podawać.
RYŻ Z POMIDORAMI I PAPRYKĄ 250g - SYS
Składniki:
ryż (min. 70%), soczewica czerwona, pomidor suszony (min. 4%), papryka suszona (min. 2%), cebula prażona (cebula, olej roślinny).
RYŻ Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ 250g - SYS
Składniki:
ryż (min. 80%), groszek zielony suszony (min. 6%), marchew suszona (min. 3%), cebula prażona (cebula, olej roślinny).
RYŻ Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI 250g - SYS
Składniki:
ryż (min. 75%), jabłko suszone (11%) , rodzynka (11%).
Propozycja serwowania:
Do ugotowanej potrawy dodaj cukier wanilinowy, wymieszaj. Podawaj z kwaśną śmietaną. Smacznego!
KASZA JĘCZMIENNA Z SOCZEWICĄ 250g - SYS
Składniki:
kasza jęczmienna, soczewica czerwona (15%), pomidor suszony, marchewka suszona, cebula prażona (cebula, olej roślinny).
Propozycja serwowania:
Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła i usmaż 2 jajka sadzone. Wyłóż ugotowaną kaszę jęczmienną z soczewicą na talerze. Na każdej porcji połóż po jednym jajku i polej pozostałym masłem. Podawaj z kefirem. Smacznego!
KASZA JĘCZMIENNA Z PIECZARKAMI 250g - SYS
Składniki:
kasza jęczmienna, pieczarki suszone (7%), cebula prażona (cebula, olej roślinny).
Propozycja serwowania:
20 dkg polędwiczki wieprzowej pokrój w kostkę, na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż mięso z dodatkiem czosnku (1 ząbek), soli i pieprzu cayenne. Smaż ok 5 minut, aż mięso się zarumieni. Wlej 200 g śmietany 22% oraz 100 ml wody, zagotuj. Podawaj z ugotowanym daniem SyS. Smacznego!
KASZA GRYCZANA Z WARZYWAMI 250g - SYS
Składniki:
kasza gryczana, warzywa suszone 13 % (kapusta biała, marchew, por).
Propozycja serwowania:
200 g drobiowej wątróbki dokładnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki, następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu ok. 5 min. Pod koniec smażenia dodaj sól oraz pieprz. Wyłóż na ugotowaną kaszę z warzywami. Smacznego!
KASZA GRYCZANA Z GRZYBAMI 250g - SYS
Składniki:
kasza gryczana prażona (min. 85%), grzyby suszone min. 5% (pieczarki, grzyby leśne), cebula prażona (cebula, olej roślinny).
Propozycja serwowania:
25 dkg boczku pokrój w kostkę i usmaż na małym ogniu, aż do wytopienia tłuszczu. Ugotowaną kaszę gryczaną z grzybami omaść skwarkami i podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!
KASZA BULGUR Z MORWĄ BIAŁĄ, WIŚNIĄ
I MIGDAŁAMI 250g - SYS
Bulgur to lekkostrawna kasza z pszenicy, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu. Jej delikatny orzechowy smak w połączeniu ze słodyczą morwy i kwaskowym smakiem wiśni doskonale sprawdzi się, jako pożywne śniadanie lud deser.
Składniki:
kasza bulgur min. 65% (z PSZENICY), siemię lniane, morwa biała suszona (5,5%), jabłko suszone, MIGDAŁY (5%), wiśnia suszona (3,5%).
Propozycja przygotowania:
Do 250 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 12 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka! Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5-10 minut.
KASZA GRYCZANA BIAŁA Z DYNIĄ, SZPINAKIEM
I SŁONECZNIKIEM 250g - SYS
Kasza gryczana biała jest najzdrowszą odmianą kasz wytwarzanych z gryki. Dodatek dyni, szpinaku i słonecznika sprawia, że nabiera ona wyrazistego smaku i zapachu. Doskonale nadaje się na szybki sycący obiad, który można przygotować w 20 minut.
Składniki:
kasza gryczana biała (min. 65%), soczewica czerwona, dynia suszona (5,5%), pestki słonecznika (5,5%), pestki dyni (5,5%), cebula suszona, szpinak suszony (1%), czosnek suszony. Może zawierać gluten.
Propozycja przygotowania:
Do 350 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka! Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.