Nasz katalog (PDF - 5MB):
PPUH SOREL Sp. z o.o.
43-225 Wola, ul. Kopalniana 2
tel. 32 449 19 00 do 04
adres e-mail:
zamowienia@hurtownia-sorel.pl
Informacja
o przetwarzaniu
danych osobowych
Produkty firmy TaoTao
Makaron ryżowy nitki - TaoTao
Makaron ryżowy nitki TaoTao ma postać cieniutkich, półprzezroczystych nitek. Produkowany jest wyłącznie z mąki i wody, nie zawiera cholesterolu. Delikatny makaron ryżowy wspaniale komponuje się z każdą potrawą, ponieważ wchłania smak sosu, z którym jest podawany. Pozwala to na przyrządzanie naszych ulubionych dań z zastosowaniem tego makaronu. Makaron ryżowy nitki polecany jest do zup, dań warzywnych i sałatek. Podczas głębokiego smażenia powiększa się i tworzy splątane, lekkie i kruchutkie pasma, które stanowią świetny dodatek do sałatki z kurczaka.
Makaron ryżowy wstążki - TaoTao
Makaron ryżowy wstążki TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi, jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura świetnie sprawdza się podczas smażenia. Doskonale pasuje również do zup.
Makaron ryżowy z tapioką - TaoTao
Makaron ryżowy z tapioką TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi, jak i tradycyjnymi.
Jego zwarta struktura świetnie sprawdza się podczas smażenia. Jest znakomitym dodatkiem do lekkich, wiosennych sałatek, zup, dań smażonych w woku oraz wielu potraw mięsnych i rybnych.
Makaron ryżowy z tapioką TaoTao to produkt bezglutenowy. Powstaje wyłącznie z naturalnych składników.
Papier ryżowy - TaoTao
Jednym z najbardziej rozpowszechnionych w Polsce dań orientalnych są sajgonki - specjalność kuchni wietnamskiej. Do przyrządzenia sajgonek potrzebny jest właśnie papier ryżowy TaoTao. Są to cienkie, okrągłe placki z mąki ryżowej. W kuchni polskiej papier ryżowy TaoTao można stosować do przygotowania ciekawych odmian krokietów, gołąbków lub naleśników.
Mleczko kokosowe - TaoTao
Mleczko kokosowe to składnik wielu potraw kuchni tajskiej. Może być stosowane do przygotowywania dań mięsnych, warzywnych i rybnych, sosów, marynat, kawy, drinków, deserów i ciast.
Doskonale komponuje się z wieprzowiną, a także delikatnym mięsem kurczaka i ostrymi przyprawami.
Ocet ryżowy - TaoTao
Ocet ryżowy Tao Tao jest bardzo łagodny w smaku i mniej kwaśny od zwykłego octu spirytusowego. Może być używany jako przyprawa bezpośrednio do potraw i sosów. Dzięki temu, że jest tak delikatny, nie zagłusza swoim aromatem pozostałych składników. Jest idealnym dodatkiem do wszelkich dań na zimno (np. sałatek, dipów i dressingów), oraz do duszonych potraw, makaronów i dań słodko-kwaśnych. Stosowany jest również do marynowania jarzyn, ryb, delikatnego białego mięsa i owoców morza. Ocet ryżowy jest niezastąpiony w kuchni japońskiej. Stosuje się go do przyprawiania ugotowanego ryżu podczas przygotowywania sushi.
Należy pamiętać, aby po otwarciu ocet ryżowy przechowywać w lodówce. Nie traci wówczas swojego aromatu.
Olej sezamowy - TaoTao
Aromatyczny i bardzo smaczny Olej sezamowy Tao Tao, powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren sezamu. Ma charakterystyczny, intensywny, brązowy kolor. Jest znakomitym dodatkiem do wszystkich dań na zimno: sałatek, surówek, dipów oraz sosów. Doskonale sprawdza się też jako przyprawa do zup, dań mięsnych i marynat. Nie powinno się go poddawać temperaturze wyższej niż 70°C, gdyż traci wtedy swój aromat. Z tego powodu, olej sezamowy nie nadaje się do smażenia.
Grzyby MUN - TaoTao
Grzyby MUN TaoTao to suszone, pokarbowane grzyby o charakterystycznym szaro-czarnym kolorze. Są powszechnie używane w kuchni chińskiej, zwłaszcza w potrawach wegetariańskich. Są nazywane grzybami drzewnymi, ponieważ rosną na próchniejących kłodach drzew. Po namoczeniu kilkakrotnie zwiększają swoją objętość i stają się podobne do wodorostów. Grzyby MUN TaoTao charakteryzują się delikatnym smakiem i zwartą, chrupką konsystencją. Można je kilkakrotnie odgrzewać. Grzyby te najlepiej smakują z ostrymi przyprawami. Polecamy dodawać je do potraw typu curry i do ostrych potraw z chili, czosnkiem i sosami sojowymi.
Kiełki soi - TaoTao
Delikatne i chrupiące kiełki soi TaoTao, w smaku przypominają młody groszek. Można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek, kanapek i jarzyn.
Stanowią bogate źródło wielu niezbędnych substancji odżywczych i witalnych, w tym błonnika. Kiełki soi powinny wzbogacić nasz jadłospis szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Kiełki fasoli mung - TaoTao
Delikatne i chrupiące kiełki fasoli mung TaoTao przypominają w samku młody groszek. Można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek, kanapek i jarzyn.
Kiełki fasoli mung stanowią bogate źródło wielu niezbędnych substancji odżywczych i witalnych, w tym błonnika. Powinny więc wzbogacić nasz jadłospis, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Pędy bambusa - zapałki lub paski - TaoTao
Pędy bambusa TaoTao to delikatne, młode pędy jadalnego gatunku tej rośliny, o kremowej barwie i włóknistej konsystencji. Dostępne w dwóch wersjach: pokrojone w paseczki lub zapałki. Znajdują zastosowanie w różnego rodzaju daniach, szczególnie w zupach i sałatkach. Cenione są za delikatną chrupkość i lekko gorzki smak. Pędy bambusa rosną głównie w obszarach tropikalnych i subtropikalnych, na terenie Azji, Afryki, Ameryki Południowej i Australii. Już przed wiekami odkryto w Chinach, że delikatne pędy bambusa są doskonałe do jedzenia, podczas gdy jego wytrzymałe włókna znalazły liczne zastosowanie w kuchni jako przyrządy, naczynia i materiał do wyrobu mebli.