Nasz katalog (PDF - 5MB):
PPUH SOREL Sp. z o.o.
43-225 Wola, ul. Kopalniana 2
tel. 32 449 19 00 do 04
adres e-mail:
zamowienia@hurtownia-sorel.pl
Informacja
o przetwarzaniu
danych osobowych
Produkty firmy Ekoprodukt
Amarantuski orzechowe - Ekoprodukt
Amarantuski orzechowe - pyszne i chrupiące ciastka wypiekane z najbardziej wartościowego zboża na świecie - amarantusa. Wyśmienite jako drugie śniadanie albo smaczna, wartościowa przekąska na każdą porę dnia.
Skład:
melasa buraczana, ekspandowane nasiona amarantusa, płatki owsiane, orzeszki ziemne (12%), miazga arachidowa (11%).
Może zawierać śladowe ilości migdałów i sezamu.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA I BŁONNIKA!
Amarantus ekspandowany - Ekoprodukt
Amarantus ekspandowany nazywany jest złotem Inków.
W swoim składzie zawiera:
- więcej wapnia niż mleko,
- więcej żelaza niż szpinak,
- więcej magnezu niż czekolada,
- więcej błonnika niż owies,
- więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż inne zboża.
Jego białko jest bardziej wartościowe niż sojowe, skrobia bardziej lekkostrawną niż kukurydziana. Znajdują się w nim jeszcze: cynk, potas i fosfor.
Amarantus nie zawiera glutenu.
Sposób użycia: dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik mąki (w ilości 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Amarantus ekspandowany z melasą - Ekoprodukt
Amarantus ekspandowany z dodatkiem melasy to idealny dodatek do mleka, jogurtów, musli, wypieków i deserów, lub sycąca przekąska w trakcie dnia.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA, MAGNEZU I BŁONNIKA!
Skład: nasiona amarantusa, melasa buraczana (24%).
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych, migdałów i nasion sezamu.
Sposób użycia: jako dodatek do mleka jogurtu, musli, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako słodka, pożywna przekąska.
Amarantus z miodem - Ekoprodukt
Amarantus nazywany jest złotem Inków.
W swoim składzie zawiera:
- więcej wapnia niż mleko,
- więcej żelaza niż szpinak,
- więcej magnezu niż czekolada,
- więcej błonnika niż owies,
- więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż inne zboża.
Jego białko jest bardziej wartościowe niż sojowe, skrobia bardziej lekkostrawną niż kukurydziana. Znajdują się w nim jeszcze: cynk, potas i fosfor.
Amarantus nie zawiera glutenu, dzięki czemu spożywać go mogą chorzy na celiakię.
Skład: ekspandowane nasiona amarantusa, syrop buraczany, miód (5%).
Sposób użycia: dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik mąki (w ilości 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Chrupiąca gryka z migdałami - Ekoprodukt
Chrupiąca gryka z melasą i migdałami to idealna propozycja na wartościowe śniadanie lub sycącą przekąskę. Chrupiąca gryka to nie tylko wspaniały smak, ale także źródło wartości odżywczych, takich jak: błonnik i żelazo. Połączenie pełnych ziaren gryki oraz melasy, tworzy doskonały, słodki przysmak.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA!
Sposób użycia: do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do mleka lub jogurtu.
Skład: gryka ekspandowana, melasa buraczana, migdały (6%).
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, nasion sezamu i zbóż zawierających gluten.
Chrupki orkiszowe - Ekoprodukt
Chrupki orkiszowe polane odżywczą melasą, to nie tylko propozycja na chrupkie śniadanie, ale także na lekką przekąskę w każdej porze dnia.
Skład: ekspandowane ziarno orkiszu, melasa.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, sezamu i migdałów.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA!
Płatki orkiszowe - Ekoprodukt
Orkisz jest zbożem znanym już w starożytności.
W jego składzie znajdziemy również cynk, miedź i selen oraz witaminy A, E i D.
Skład: ziarno orkiszu.
Płatki kukurydziane - Ekoprodukt
Płatki kukurydziane to idealny dodatek do mleka i jogurtów, stanowiący bardzo często posiłek śniadaniowy, lub sycąca przekąskę w trakcie dnia.
Skład:
grys kukurydziany (98,5%), ekstrakt słodowy, sól.
Musli z amarantusem i malinami - Ekoprodukt
Musli z amarantusem i malinami to codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro i makroelementów, błonnika pokarmowego oraz białka o wysokiej wartości biologicznej. Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawartą w nim energię w sposób powolny i równomierny. Dzięki składnikom takim jak sezam, siemię lniane, słonecznik czy płatki zbożowe, które oddają energię z opóźnieniem, nasz organizm jest zaopatrywany w nią jeszcze kilka godzin po posiłku.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA!
Skład: płatki owsiane, ekspandowane ziarno amarantusa (14%), pszenica ekspandowana, jabłko suszone, rodzynki, melasa, siemię lniane, malina liofilizowana (5%), ziarno sezamu, nasiona słonecznika.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i migdałów.
Musli z owocami - Ekoprodukt
Musli z owocami to codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro i makroelementów, błonnika pokarmowego oraz białka o wysokiej wartości biologicznej. Jest to wyjątkowo zrównoważona mieszanka naturalnych składników wspomagających aktywny tryb życia.
Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawartą w nim energię powoli i równomiernie.
Dzięki składnikom takim jak sezam, siemię lniane, słonecznik czy płatki zbożowe, które oddają energię z opóźnieniem, nasz organizm jest zaopatrywany w nią jeszcze kilka godzin po posiłku.
Skład: płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki jęczmienne, owoce (27%: rodzynki, morele suszone, jabłko suszone, malina liofilizowana), melasa, cynamon.
Musli Kolumba - Ekoprodukt
Musli Kolumba to wyjątkowo zrównoważona mieszanka naturalnych składników wspomagających aktywny tryb życia. Musli nie zawiera cukru, uwalnia zawartą w nim energię w sposób powolny i równomierny.
Amarantus nie zawiera glutenu.
Skład:
płatki kukurydziane,ryż ekspandowany, ekspandowane nasiona amarantusa, syrop buraczany, rodzynki, proso ekspandowane, malina liofilizowana, miód, kakao.
Chrupiące musli z melasą - Ekoprodukt
Chrupiące musli z melasą to prawdziwa rozkosz kulinarna. To codzienna porcja witamin, czystej energii, mikro- i makroelementów, błonnika pokarmowego oraz białka o wysokiej wartości biologicznej.
Jest to wyjątkowo zrównoważona mieszanka naturalnych składników wspomagających aktywny tryb życia. Połączenie płatków zbożowych oraz melasy, stanowiącej bogactwo łatwo przyswajalnych minerałów, tworzy doskonały, słodki przysmak, który oddaje energię z opóźnieniem, przez co nasz organizm jest zaopatrywany w nią jeszcze kilka godzin po posiłku.
Skład: melasa, płatki owsiane, mąka pszenna graham, olej palmowy, rodzynki, płatki kukurydziane, jabłko suszone, amarantus ekspandowany, pszenica ekspandowana, wiórki kokosowe, ziarno sezamu, siemię lniane, jajko w proszku, środek spulchniający (wodorowęglan amonu).
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, mleka i migdałów.
Owsianka królewska - Ekoprodukt
Owsianka królewska stanowi idealny pomysł na prawdziwie królewskie śniadanie. Owsianka poza doskonałym smakiem charakteryzuje się również wysoką zawartością cennych składników odżywczych, takich jak: żelazo, błonnik, magnez oraz wapń. Bogactwo tych wartości zawdzięcza m.in. ziarnu amarantusa, które jest niezmiernie cennym zbożem często nazywanym złotem Inków.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ ŻELAZA I BŁONNIKA!
Sposób użycia: jako dodatek do mleka.
Skład: płatki owsiane, ekspandowane nasiona amarantusa, jabłko suszone.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, migdałów i nasion sezamu.
Otręby - Ekoprodukt
• Otreby orkiszowe 200G
• Otreby owsiane 250G
• Otreby pszenne prażone 100G
• Otreby żytnie 250G
Otręby są produktem bogatym w witaminy i minerały oraz błonnik.
Mogą stanowić dodatek do jogurtu, mleka, musli, płatków, zup i sałatek. Korzystne jest zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Mąka amarantusowa prażona - Ekoprodukt
Mąka amarantusowa używana jest dla wzbogacenia wartości odżywczej wypieków i innych potraw. Można nią zastąpić do 20% mąki pszennej.
Nasiona amarantusa (inaczej: szarłatu), nazywanego złotem Inków, zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies i białko bardziej wartościowe niż sojowe.
Nie zawiera glutenu.